A street workout parkban történő testmozgás magába foglalja a saját testsúly használatát az edzéshez. A következő sorokban szeretnénk néhány okról beszélni, amiért érdemes elkezdeni ezt a fajta testmozgást egy olyan szabadtéri környezetben, mint a street workout park.

A saját testsúllyal történő edzés leginkább az erőre összpontosító edzésstílus, amely segíti az izomépítést. Annak ellenére, hogy a testsúlyt csak a gravitáció ellen lehet használni, a torna minden bizonnyal erőssé tesz. A testmozgás hatékonyságának maximalizálása érdekében fontos, hogy mind az alapokat ismerjük jól, mind pedig az egyes gyakorlatokat a lehető legnehezebb szinten végezzük és erre egy jól felszerelt street workout park igenis biztosít lehetőséget.

Így folyamatosan lehet feszegetni a saját határainkat, és maximalizálni az izmokban keletkező feszültséget. Például, ha a normál fekvőtámasz túl könnyű, próbáljon meg néhány kihívást jelentő variációt hozzáadni, amely már nagyobb kihívást jelent.

Az ilyen tornagyakorlatok különféle összetett mozgásokon keresztül érik el azt, hogy különböző izomcsoportokat kombináljanak egymással. Az összetett edzés olyan izomerőt hoz létre, amely más mozgásokra is átvihető, így dinamikusabb erőt fog eredményezni.

Ebben az edzésstílusban nem lehetnek kifogások, hiszen a testmozgás bármelyik street workout parkban gyakorolható, nincs szükség kondibérletre. Amíg megvan a gravitáció, addig mehet a dolog.

Míg egyes izomcsoportok számára előnyös lehet legalább valamilyen formájú vagy összetettebb működésű komolyabbnak számító felszerelés, a street workout park eszközökkel és egy kis kreativitással még mindig meg tudja oldani az összes releváns izomcsoportnak a megedzését.