Fontos, hogy a gyerekek továbbra is aktívak maradjanak, hogy a képzelet és a játék segítségével támogassák fizikai egészségüket és szellemi fejlődésüket. A hinta tökéletes módja annak, hogy mind a fizikai, mind a személyiségi stimulációt beépítse a gyermekekbe, különösen, ha a saját kertben van elhelyezve.

A hinta lehetővé teszi, hogy a gyermek folyamatosan aktív legyen anélkül, hogy valamilyen kúrára lenne kényszerítve. Miközben egyszerűen játszik és használja a fantáziáját, a gyermek egészségi állapota jelentősen javul, mivel fejleszti motoros készségeit és még az alvási szokásait is.

A hinták segítik a gyerekeket abban, hogy természetes módon mozogjanak és aktívak legyenek. A játszóeszközök nagyszerű módja annak, hogy a gyerekeket természetes módon bevonjuk a fizikai tevékenységbe. Ezeken az eszközökön végtelenül sok lehetőség kínálkozik az ugrálásra, mászásra, csúszásra és a hintázásra, amely mindenféle fizikai készség használatára és fejlesztésére irányul, miközben a gyermek természetesen edzi a testét. A hinta csodálatos módja annak, hogy gyermeke természetesen legyen aktív és egészséges a játék közben.

A gyermekek motoros készségeit a szabadtéri játék jelentősen fejleszti. Azok a gyerekek, akik ezeken az eszközökön játszanak, gyakran jobb kéz-szem koordinációt tanusítanak, és általában egészségesebbek, és jól teljesítenek a sportban. A mászás, hintázás és csúszdázás javítja az egyensúlyt és a térérzékelést is. Csodálatos módja annak, hogy segítse gyermekét ezeknek a készségeknek a természetes elsajátításában és fejlesztésében, egyszerű játékkal, nem pedig stresszes kezeléssel, különösen, amikor a gyerek nagyon kicsi.

Ráadásul gyermekei számára egészséges a szabadban töltött idő. A gyerekeknek szüksége van erre, hogy erősítsék immunrendszerüket és tisztítsák elméjüket. A szabadban töltött idő kevesebb depresszióval, több energiával és összességében jobb alvási szokásokkal jár.