A hazánkban hatályos Munka törvénykönyve szerint a diákok szülői engedéllyel 16 éves koruktól dolgozhatnak az év egészében. Ez alapján tehát nemcsak az egyetemista korosztály, hanem már a gimnazisták is érintettek a munka világában.

Ha diákként állás után keresel, a legegyszerűbben és leggyorsabban szinte biztosan a könnyű fizikai munka kategóriában tudsz elhelyezkedni. Ezúttal arra szeretnénk választ adni, hogy milyen feladatok várnak rád, ha könnyű fizikai munka mellett döntesz. Ehhez kettő releváns és népszerű pozíciót mutatunk be részletesen.

Áruházi munkatárs

A legtöbb szuper- és hipermarket üzletlánc folyamatosan keres áruházi munkatársakat. A betanított, könnyű fizikai munkákkal járó feladatkörök közé tartozik az árufeltöltő, raktáros, pénztáros, és ezekhez hasonlóak.  Áruházi munkatársként elsősorban gondoskodnod kell arról, hogy elegendő termék legyen a polcokon, fontos a lejárati időre ügyelned, az árumozgatás során óvnod kell a termékeket a sérüléstől. Továbbá figyelned kell az igényes munkakörnyezetre, hogy a vásárlókat mindig feltöltött és rendezett polcok várják. Amennyiben pedig a pénztárban vállalsz könnyű fizikai munkát, segítőkészen és gyorsan kell kiszolgálnod a vevőket.

Postai kézbesítő vagy biciklis futár

Ha a posta mellé szegődsz, a fő feladatot az lesz, hogy leveleket és küldeményeket kézbesíts kerékpárral a házakhoz. A feladatnak része még az elszámolás a küldeményekkel, valamint a beszedett összegekkel. Ebbe a kategóriába tartozhat még az ételfutáros munkakör is, ami szintén egy könnyű fizikai munka.