A fürdőzés mindig is két célt szolgált az emberek életében: a higiénia megtartását és a test kényeztetését. Egy hosszú nap után az emberek többsége örömmel választja a meleg fürdőt, mely történhet akár egy szimpla, meleg vízzel megtöltött kádban, de az esetek többségében aromaterápiaként is szeretnénk használni a fürdőzéseinket.

A fürdősó egyszerre biztosít számunkra minőségi tisztálkodást és testápolást. A funkciója messze túlhaladja az illatos és színes fürdővíz készítését, rengeteg olyan fürdősó található a piacon, mely összetétel tekintetében kifejezetten arra fektetni a hangsúlyt, hogy segítsen a bőr megnyugtatásában, regenerálásában. Bár a piacon találkozhatunk olyan termékekkel, melyeknek a megjelenése hangsúlyosabb a jótékony hatásainál, de ez nem jelenti azt, hogy kizárólag ilyenek közül válogathatnak a fürdőzés szerelmesei.

A bio, környezetbarát fürdősók olyan természetes alapanyagokból készültek, melyek nem károsítják a természetet és emellett segítenek nekünk a címben megfogalmazott két cél megvalósításában. A kínálatban sok esetben találkozhatunk levendulás fürdősóval, ma nagyon népszerű választásnak bizonyul, mivel a levendula épp az idegekre van jótékony hatással, segít a megnyugvásban, a lazításban, emellett gyulladáscsökkentő, sebgyógyító hatással is bír.

A levendula mellett még népszerűek a citrusfélék, a mentás termékek és a rózsák. A természetes alapanyagokkal dolgozó cégek nem gyártanak olyan termékeket, melyekkel a fürdővíz természetellenes színűvé változna, nem tartalmaznak termékeik olyan mesterséges színező anyagokat, csillámporokat, melyek miatt a bőrirritáció veszélye fennállna, ellenben egy bio fürdősó tényleg hozzátesz mind az ember egészségéhez, mind pedig komfortérzetéhez.