A laminált padlót keresők körében igen fontos kérdés szokott lenni a kopásállóság. Ugyanakkor, azt is meg kell vizsgálni, mennyire számít mérvadónak ez a kérdés adott otthonban. Lehet, hogy az egyik otthonban valóban kiemelt jelentősége van ennek a szempontnak, míg egy másik otthonban elenyésző ennek relevanciája.

Például, egy átlagos hálószobát tekintve, a laminált padló kopásállósága nem meghatározó kérdés. Önmagában az, hogy mezítláb vagy zokniban járkálunk a laminált padlón, nem igényel különösebb kopásállósági tulajdonságot tőle. Ahol már releváns szempont lehet, az az előszoba, a közlekedő, egy nagycsaládos ház nappalija, és akár egy iroda. Ahol például a cipőt sem kell levenni a járkáláshoz, közlekedéshez, ott már fontosabb tényező lesz.

Plusz, a közlekedőt tekintve mindig ugyanaz az útvonal lesz adott a használatra, ezért szintén figyelembe kell itt venni a laminált padló kopásállóságát. Tehát elsődleges szempontok között kell megvizsgálni, hogy milyen a forgalom egy adott lakásban, családi házban, helyiségben. Ennek megfelelően kell majd utána nézni az adott laminált padló kopásállósági szintjének. Vannak szintek, amit teljesen felesleges megfizetni egy olyan helyen, ahol minimális, vagy csak átlagos a napi forgalom, egy családi házat tekintve.

Egy iroda megint más kategória lesz persze, de itt is meg kell nézni, hogy például fővárosi irodáról beszélünk, sűrű napi forgalommal, vagy egy csendesebb, nyugodtabb vidéki irodáról, ahol leginkább a napi néhány dolgozó fordul meg. Ennek megfelelően és ezeknek a kérdéseknek a józan mérlegelésével lehet körbejárni a kopásállóság kérdéseit a laminált padlók körül. Választás esetén nézzen fel a lorincparkett.hu odalára, ahol minőségi kínálattal, és modern dizájnnal találkozhat!