A műfű hallatán elsőre talán inkább hobby kertek vagy sportpályák juthatnak eszünkbe, ennek ellenére az alkalmazási formák sokat gyarapodtak az elmúlt évtizedben. Ennek a tendenciának a népszerű példája az erkély műfű.

Egy erkély mindig nagy kincs, különösen városi közegben, ezért ennek hatékony kihasználása lényeges feladat. Az erkély műfűvel talán a legjobb megoldást érhetjük el, mert a műgyep telepítése eleve rendezetté és vonzóvá teszi erkélyünk teljes felületét, a zöld hatással pedig szinte egy kis kertet tudunk a lakásunk közvetlen környezetébe varázsolni.

Ez a látványos eredmény ráadásul meglehetősen kis ráfordítással érhető el. Az erkély műfű költsége nem jelentős, telepítése pedig a legtöbb esetben házilag is megvalósítható öntapadós ragasztószalag segítségével. A pontos méretezésre és illesztésre azonban érdemes odafigyelni az esztétika és a tartósság elérése érdekében.

Az erkély műfűnek van beltéri és kültéri változata is. Előbbi nagyon egyszerű, gyakorlatilag egy szőnyeghez hasonlít (a hátoldala sima felületű, könnyedén rögzíthető). Nem fedett, illetve nem beépített erkély esetében is lerakható az előbbi típus, de érdemes lehet inkább olyat választani, amelynek a vízelvezetése és feltöltése adott. Ugyancsak fontos szempont, hogy a kiválasztott erkély műfű ellenálló legyen az időjárási és környezeti hatásokra. A sok csapadék, különösen a hó és fagy kikezdheti a gyengébb minőségű műgyepeket. Habár jelentős karbantartásra nincs szükség, mégis egy gyors, de rendszeres takarítás azért jót tesz a szavatosságának.