Mit jelent ebben az esetben a műanyag?

A nem lágyított polivinil-klorid, röviden uPVC, egy műanyag fajta. Ezek olyan szintetikus anyagok, amelyek szerves molekulavegyületekből állnak, amelyeket kémiai eljárásokkal polimerizáltak. A műanyag ablak és ablakkeretek gyártásához használt polivinil-klorid egyfajta szintetikus anyag típus.

 

Mennyi a műanyag ablakok várható élettartama?

Az ilyen nyílászárók élettartama körülbelül 30 év. Ez elég hosszú idő, főleg más befektetésekhez képest ebben a dimenzióban: Ugyanazon időn belül előfordulhat, hogy többször kell autót cserélnie, vagy fel kell újítania a konyhát vagy a fürdőszobát. Ezzel ellentétben pedig érdemes megemlíteni, hogy ezalatt az idő alatt a műanyag ablakok alig igényelnek karbantartást.

 

A műanyag ablak ártalmatlan az egészségre?

 

Ezek a gyártmányok nem bocsátanak ki semmilyen gázt, és teljesen ártalmatlannak tekinthetők az emberi egészségre. Ennek köszönhetően, valamint mivel az uPVC ablakkeret könnyen tisztítható és higiénikus, nem porózus felületeinek köszönhetően akár klinikai környezetben történő beépítésre is alkalmasak.

 

Tűzálló?

 

Ez az anyag tűzállónak van besorolva, ami azt jelenti, hogy önkioltó, és nem ég tovább, miután a gyújtólángot eltávolították. Az aluplast uPVC ajtók és ablakrendszerek nagy tűzállóságú polimerekből készülnek, amelyek megerősítik az önkioltó és nem spontán gyulladási tulajdonságokat.

 

Vízálló?

 

A műanyag ablak polimerekből készül, amelyek gyakorlatilag nem szívják fel a vizet. Ezen túlmenően az ilyen ablakrendszerek vízelvezető csatornákkal vannak ellátva, amelyek megakadályozzák a víz felhalmozódását.