Újra itt az a bizonyos évszak! A hideg lassan kezd belopózni otthonába. Annak érdekében, hogy ne untassa magát a matematikával és a természettudományokkal, annyit mondunk, hogy a hő melegből hidegbe áramlik. Tehát technikailag a meleg próbál elmenekülni. Gyakran érezzük a huzatos ablakot, és azt mondjuk magunknak: „A hideg megpróbál betörni”, de ez nem feltétlenül igaz. Szóval hogyan győzzük meg a hőséget, hogy ne távozzon el?

A celluláris vagy néha méhsejt árnyalatok egyedi kialakítást használnak, hogy otthona hangulatos legyen. Légzsebekkel rendelkeznek, amelyek szigetelő réteget adnak az ablaknak. Az árnyékolók elég vékonyak ahhoz, hogy átengedjék a fényt, így kevesebb huzatot élvezhet anélkül, hogy teljes sötétségben ülne. A cellás árnyékolók másik bónusza, hogy magánéletet biztosítanak az ablaknál. Hacsak nem választ áttetsző anyagot, ami szintén egy lehetőség, a méhsejt árnyalatok teljesen privátak. Ha a sokoldalú felülről lefelé/alulról felfelé funkciót választja, amely lehetővé teszi az árnyékoló felemelését az ablak tetejére vagy az ablakpárkányra történő leengedését, akkor is élvezheti az árnyékoló feletti helyiségbe a fényt. teljes magánélet az ablak alsó részén.

Néha a sötétség az, amire vágyik, különösen a hálószobában. A nehéz függönyök nem csak a fényt takarják el; megakadályozzák a huzat áthaladását is az ablakon. Éjszaka húzza le a nehéz függönyöket az ablakokra, hogy hatékonyan takarja be őket egy takaróval, és távol tartsa a huzatot. A fekete szín segít elnyelni a napsugarakat és segít megkötni a hőt.

Minden olyan üzletben, ahol alapvető lakberendezési cikkeket vásárolhat, találhat barkácsolási zsugorfóliát. Ez az átlátszó műanyag fólia dobmentesen zsugorodik, ha hajszárítóval hevítik, és kétoldalas szalagot használ a szilárdan tartás érdekében. A fólia elzárja a huzatot és szigetelő puffert vesz fel a levegőből. Használjon alkoholt, hogy tavasszal engedje el a szalagot, hogy elkerülje a festék lehúzását az ablaküvegről.

Az öntapadó időjárási csíkozás hasznos eszköz az ablakok szorosabb zárásához. Az időjárási csíkozás alkalmazása egyszerű. Először távolítson el minden meglévő időjárási csíkot, és kaparja le a maradékot. Mérje meg kétszer és vágja le egyszer, hogy biztosítsa a megfelelő hosszúságot. Húzza le az időjárási csupaszító ragacsos oldaláról a hátlapot, és nyomja erősen az ablakkerethez. Az időjárási csupaszításhoz hasonlóan a kötéltömítés is befóliázhatja az öntvény réseit. Ez a puha, ragacsos cucc a résnek megfelelően formázható, és a szezon végén könnyen eltávolítható.

Néhány ablak egyszerűen nem menthető. Annak ellenére, hogy mindent megtett, és mindent megpróbált, a hőség nem marad bent. Egy elhasználódott, korhadt vagy krónikusan zörgő ablak egyszerűen lejárt hasznos élettartamán. A régi ablakok cseréje profi munka. Kiválaszthatja az alacsony karbantartást igénylő keretanyagokat, valamint az alacsony energiaigényű és hőszigetelt üvegeket. De ez nem olyan feladat, amellyel minden háztulajdonosnak tisztában kell lennie.