Számos nyugdíjba vonult személy még nem akar kivonulni teljesen a munka világából, keresve mit tegyen a sok szabadidővel, hanem szereti azt a fajta aktív életmódot, amit egy foglalkozás által meg lehet élni. Ebben az esetben ideális a nyugdíjas munka, amely azok számára is kiváló, akik a pénzügyi világban dolgoztak hosszú évtizedekig.

Míg sok nyugdíjas korú vagy ehhez közel járó könyvelési és pénzügyi szakember érdeklődik az új nyugdíjas munkák iránt, a legtöbben továbbra is teljes munkaidős karriert szeretnének folytatni még néhány évig, nem pedig egy teljes új szakmát elkezdeni a nyugdíjas munka során. Sokan olyan lehetőséget szeretnének, amely rugalmasságot biztosít, és a tanácsadói pozíciók az egyik ilyen lehetőség, amely megfelel ennek a kritériumnak.

Egy ilyen személy szakmai tudása felbecsülhetetlen értékű erőforrásnak minősül. Ha nagyszerű kommunikációs készségekkel rendelkezik, és szereti az emberekkel tölteni az idejét, kereshet részmunkaidős tanári állásokat nyugdíjas munkának egy helyi iskolában, vagy oktatási intézményben.

Bármiért is rajong egy nyugdíjba vonult személy, legyen az a főzés, utazás, művészet, kézművesség vagy esetleg egyebek között mondjuk a zene, az internetnek köszönhetően most minden eddiginél egyszerűbb vállalkozást építeni köré. Pénzügyi hozzáértése pedig ebben extra előnyt jelent. Még ha nem is fog ebből óriási bevételre szert tenni, egy ilyen nyugdíjas munka kiváló extra pénzt hozhat az otthoni kasszába és ami még szuper benne, hogy azzal töltheti az idejét, amit tényleg igazán szeret.