Valószínűleg ősszel azt gondolja, hogy még korán van, nem kell a téllel foglalkozni. Tudjuk, DE soha nem túl korai elkezdeni a télre való felkészülést. Megosztunk egy fantasztikus listát magától egy lakberendezési mestertől.

 

Ablakok és ajtók

 

A hőveszteség megelőzése érdekében ellenőrizze az ablakok és ajtókeretek körüli összes szigetelőszalagot, hogy nem szivárognak-e. Ha szükséges, cserélje ki a nyílászárókat. Cserélje ki az összes redőnyajtót viharajtókra és az összes ablakot viharablakokra.

Vizsgálja meg a fa ablakkereteket rothadás vagy bomlás jelei szempontjából. Javítsa meg vagy cserélje ki a keretet a szerkezeti integritás megőrzése érdekében. Ellenőrizze, nincs-e huzat az ablakok és ajtók körül. Ha szükséges, tömítse be kívül-belül, hogy a hő ne távozzon el. Vizsgálja meg az ablakokat, hogy nincsenek-e repedések, törött üvegek vagy rések. Javítsa meg vagy cserélje ki, ha szükséges.

 

Gyep, kert és fedélzet

 

Vágja vissza a benőtt ágakat a házból és az elektromos vezetékekről, hogy megakadályozza, hogy a jeges vagy szél által sodort ágak anyagi kárt vagy áramproblémát okozzanak. Szellőztesse át a gyepet, vesse be újra, és alkalmazzon téliesítő műtrágyát, hogy elősegítse a mélyen gyökerező növekedést tavasszal.

Az alapozási problémák elkerülése érdekében gondoskodjon az eső vagy hó elvezetéséről a házból. A szennyeződésnek – az otthona külsején – távol kell lennie a háztól. Adjon hozzá extra szennyeződést az alacsony területekre, ha szükséges.

Tiszta és száraz teraszbútor. Fedje le nehéz ponyvával, vagy tárolja fészerben vagy garázsban, hogy megvédje az elemektől. Tisztítsa meg a talajt az ültetőgépektől. Az agyagból vagy más törékeny anyagból készült edényeket vigye be a beltérbe. Mivel a terrakotta edények megduzzadhatnak és megrepedhetnek, fektesse őket az oldalukra egy fakartonba.

Ássuk ki a virághagymákat, keféljük le a talajt, és címkézzük fel. A hagymákat tőzegmohás zacskóban vagy dobozban, hűvös, száraz helyen tároljuk tavaszi újratelepítéshez.

Távolítson el minden csatlakoztatott tömlőt, és tárolja őket télre, hogy megelőzze a repedéseket, megőrizze formájukat és meghosszabbítsa élettartamukat. Tekerje be a külső csapokat fedővel, hogy elkerülje a vízkárosodást.

Zárja el a külső csapokat. Engedje le a vizet a kültéri csövekből, szelepekből és szórófejekből, hogy megvédje a csőtöréstől. Vizsgálja meg a fedélzeteket, hogy nem szilánkosodtak-e, látható például korhadás vagy rovarsérülés, és szükség esetén kezelje, hogy megakadályozza a további állapotromlást a tél folyamán.

Tisztítsa meg a leveleket, a szennyeződést és a fenyőtűket a fa fedélzetek deszkái között, hogy megakadályozza a penész növekedését. Ellenőrizze a kültéri világítást az ingatlan körül. A jó megvilágítás segít csökkenteni a balesetek esélyét a jeges sétányokon éjszaka. Ellenőrizze a kapaszkodókat a külső lépcsőkön, hogy megbizonyosodjon arról, hogy megfelelően vannak rögzítve.